• 14 april 2019-46-k
  • 2019-04 Race & MTB tocht Lichtenvoorde-70
  • 199550 bw klein
  • 14 april 2019-82-k
  • 14 april 2019-163-k
  • 14 april 2019-46-k
  • 2019-04 Race & MTB tocht Lichtenvoorde-26-k

Toertochten

WTC Keitrappers Toertochten

De Rijksoverheid heeft samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Dit geldt ook voor toertochten. Voor de Keitrappers Toertochten betekent dit dat de BouwXpert Brünerheidetocht Race & de BouwXpert Vennebultentocht MTB die gepland stonden op zondag 19 april niet doorgaan.

Een besluit waar wij als vereniging volledig achter staan. De eerstvolgende keer dat deze tochten verreden zullen worden is op zondag 18 april 2021.

Dit najaar stonden er 2 Keitrappers Toertochten op de NTFU-kalender: Op zondag 18 oktober vanuit Beltrum en zondag 8 November vanuit Lichtenvoorde. Deze beide toertochten kunnen ook niet door gaan.

Heb je je ingeschreven voor de geannuleerde tocht? Of heb je een andere vraag over toertochten? Neem dan contact op met onze Toertocht commissie: ttc@keitrappers.nl

 

====================================================

De toertochten van de Keitrappers zijn nooit hetzelfde.

Een groep enthousiastelingen binnen de Keitrappers zetten jaarlijks diverse mooie routes uit. Onder het motto “Keitrappers, nooit dezelfde route” worden de mooiste paden en tracks rond Lichtenvoorde bereden. In overleg met de terrein eigenaren worden stukjes terrein aangedaan die speciaal voor onze toertochten tijdelijk toegankelijk zijn. U wordt goed verzorgt tijdens onze tochten met minimaal 1 pauze, bij langere afstanden (>60Km) is er vaak een extra pauze. Tijdens de pauzes is er een hapje/drankje om weer aan te sterken, ook is er technische kennis aanwezig voor eventuele reparaties aan de fiets. De tocht is aantrekkelijk voor de recreatieve rijder, met de 30 en 40 Km afstanden. Maar ook aan de geoefende fietser is gedacht met de 60km, en soms zelfs de 80Km (in het najaar).

De routes worden een aantal malen voorgefietst en gecontroleerd. Het uitzetten vind een dag ervoor plaats en wordt voor aanvang van de tocht nogmaals gecontroleerd. Geruime tijd na het starten van de laatste rijder worden de aanwijzingen verwijderd en weer opgehaald.

Wij zijn lid van de NTFU dus onze tochten staan ook op hun website vermeld. Daarnaast zijn alle tochten volledig uitgepijld, voorzien van een afspuitplaats en toiletten/douches. Helm is wel verplicht!  Voor het begin van de tocht dient u zich te registreren voor de tocht, dit kan door het invullen van de formulieren die er liggen op de tafels of via scan en go (als je in het bezit bent van een NTFU pas). Dit is geen verzekering! Wilt u verzekerd meefietsen voor bijvoorbeeld schade, diefstal, aansprakelijkheid en ongevallen dan dient u hiervoor zelf een verzekering af te sluiten. Fiets U mee als lid van de NTFU dan bent u, naast de korting, verzekerd voor schade en ongevallen (controleer de NTFU website voor de laatste voorwaarden). Tijdens de registratie wordt ook een noodnummer afgeven die gebruikt kan worden bij calamiteiten.

Wilt u eens een tochtfietsen en u hebt geen fiets, of u wilt een vriend of kennis zonder fiets eens meenemen op een tocht? Regelmatig hebben we opstapdagen bij toertochten waar voor een schappelijke prijs een fiets gehuurd kan worden, of neem anders contact met ons op via het contactformulier.

Nieuwe startlocatie Keitrappers toertochten

Startplaats van de Keitrappers toertochten was de laatste jaren Zwembad Meekenesch.
Dit met het vooruitzicht op de realisatie de Sportboulevard.
Omdat deze plannen op een laag pitje staan en er zich een aantrekkelijke partij als nieuwe geschikte startlocatie voordeed is deze keuze gemaakt voor het jaar 2019.

Kei-Fit

Per 2019 is het multifunctionele sportcentrum voor sport en ontspanning Kei-Fit de nieuwe startlokatie voor de toertochten van WTC Keitrappers vanuit startplaats Lichtenvoorde.

Kei-Fit is zowel per auto als per fiets uitstekend bereikbaar.
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig en fietsenstalling is mogelijk op een afgesloten terrein.
Door de ligging aan de rand van het dorp zijn zowel routes voor de MTB als ook oor de Race direct beschikbaar.
Kei-Fit biedt voldoende ruimte om de inschrijving snel te laten verlopen en er kan catering naar wens worden aangeboden.
Ruime kleedkamers met douchegelegenheid zijn voor dames en heren beschikbaar.

Porskamp installatietechniem Lus van Beltrum

Vanuit startplaats Beltrum wordt op zondag 20 oktober De MTB  tocht “Lus van Beltrum” georganiseerd. Een van de oudste mountainbike tochten in de Achterhoek met afstanden van 30/40/50/60 km
Voor meer info klik hier

 

Vishandel Bomers Lus om Lievelde

De “Lus om Lievelde” staat al jaren op de veldtoertochtkalender bij de Keitrappers, Deze uitdagende tocht gaat o.a. door de Schans, het terrein van de “Zwarte Cross”. Als Mountainbiker over het circuit van de “Zwarte Cross”, waar in de zomer de meest ludieke en vreemde voertuigen crossen en nu jij met je mountainbike, wie wil dat nu niet!
Voor meer info klik hier

 

“NTFU Extra Goed Geregeld “

In 2016 en 2017 zijn de toertochten van de Keitrappers beoordeeld door de NTFU op de thema’s organisatie, communicatie, route en aanduiding, natuur en milieu en veiligheid.
De tochten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU.

Met trots dragen de Keitrappers het keurmerk “NTFU Extra Goed Geregeld ”

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Nieuwe maat 39
7131 EK Lichtenvoorde

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Herbert Arendsen: 0544-352664

Volg ons op Twitter