• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

Zomerfietstochten zondag 31 augustus

Zomerfietstochten zondag 31 augustus

Op zondag 31 augustus a.s. organiseert WTC Keitrappers weer haar zomertoertochten voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. Totaal zijn er 6 verschillende routes geschikt voor E Bike, gewone fiets, Race en ATB/MTB. Deelname is mogelijk voor iedere fietser en alle leeftijden.

Voor de jeugd wordt o.l.v. Kanjers voor Kanjers een MTB clinic georganiseerd. De starttijd van deze clinic is 9.00 uur en de deelname is gratis. Meer info hierover op www.kanjersvoorkanjers.nl

Voor de recreatieve fietser bestaat de keuze uit een afstand van 54 of 105 km. Voor E Bikes zijn er op de route oplaadpunten aanwezig. De route van 54 km gaat vanaf de Swite door Bredevoort via ons kenmerkende Achterhoeks coulissen landschap in het Achter Woold de grens over naar het Duitse Hemden. Onderweg komt men langs diverse horeca gelegenheden waar de befaamde Duitse “Kaffee mit Küchen “ genuttigd kan worden. De route wordt vervolgd richting Bocholt, langs ‘’Die Märchen Oma aus Süderwick”. Deze bijzondere locatie is zeker een stop waard. Vervolgens gaat men over de “groene grens” richting Ijzerlo, via Lintelo terug naar Lichtenvoorde. De afstand van 105 km is gelijk aan de route van de Race.

Voor de Race is dit jaar de “Brünerheide tocht” uitgezet. Via IJzerlo, Bocholt gaat de route naar Dingden. Hier zijn richting Brünen enkele pittige klimmetjes in het parcours opgenomen waarna men op de pauze plek in Marienthal wordt voorzien van de nodige versterking. Na de pauze gaat de route via Vardingholt, Woold en Bredevoort terug.

Voor de ATB fietsers gaan de 3 routes van 30/40/50 km deze keer in oostelijke richting. Via ’t Klooster, gaat de route achter het Vragenderveen langs en na lange tijd afwezigheid weer eens door het Rommelgebergte. Na de pauze langs de Grolsche slinge via een verassende nieuwe doorsteek naar de Schans in Lievelde om dan over de nieuwe fietsbrug terug te keren naar de Swite in Lichtenvoorde. De toercommissie heeft er weer veel moeite voor gedaan om vernieuwende delen inde route op te nemen. Een afwisselende mix van technisch en snel parcours.

Start en finish zijn op het Swite terrein aan de Gert Reindersstraat in Lichtenvoorde. Hier is voldoende parkeergelegenheid, servicepunt, scan and go, douches, mogelijkheid om naderhand de fiets af te spuiten, catering aanwezig en de mogelijkheid om gezellig na te praten. Starttijd is tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

Voor meer informatie over deze tocht of WTC Keitrappers kunt U terecht op onze website www.keitrappers.nl

 

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter