• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

WTC Keitrappers vieren jubileum met Prominenten.

Het 30 jarig jubileum van de WTC keitrappers is afgelopen zaterdag  gevierd met het “keitrappers wielercafé” en feestavond.

Met medewerking van Jelle  van Gorkom – Henk Lubberdink – Jelle Nijdam en Joris Nieuwenhuis is een wielercafé gehouden in zaal Hogenkamp. Dit middagprogramma was mede door het grote aantal  genodigden een groot succes. Domien Esselink, redacteur van de Gelderlander en lid van fietsvereniging fc Wenters, was uitgenodigd om samen met een van onze leden, Joost Eggink, het wielercafé in goede banen te leiden.

Joris Nieuwenhuis onze kersverse Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren gaf uitleg aan,  de aanwezige  leden,  vrijwilligers en sponsoren in de zaal,  over hoe hij de WK strijd bij de junioren tegen de 3 Belgen  had ervaren. Helemaal leeg geknokt bereikte hij in z’n eerste WK wedstrijd een  verdienstelijke 4e plaats, mede omdat de Belgen het tactisch goed speelden.

Henk Lubberdink vertelde hoe hij op hilarische wijze met een doortrapper, dwars door een prikkeldraad –  aangesloten op een schrikdraadapparaat – gereden,  zijn eerste ervaring met het fietsen had beleefd. Een belangrijk punt daarnaast was volgens Henk om naast het fietsen ook aan andere sporten te doen om daar de positieve punten uit te halen, met name schaatsen en atletiek zijn daar goede voorbeelden voor. Door  zijn ervaring als veehouder en dat met betrekking tot het voer voor het melkvee, dat steeds meer werd geperfectioneerd was voor hem aanleiding om dit in 1 lijn door te trekken richting de topsport. Hij moest ook niets hebben van al die pufjes en poedertjes die de jeugdige sporters voorgeschreven krijgen.

Jellle Nijdam de sprinter onder de prominenten, gaf aan met welk gemak hij in een koers van 200 km zich uren rustig kon houden, om dan in de laatste kilometer pas te vlammen. Ook werden de verschillen besproken tussen de ploegleiders  Post en Raas. Henk fietste voor de ploeg van Post terwijl Jelle Nijdam onder Raas z’n ploeg succesvol was. Beide ploegleiders met hun eigenzinnige karakters, dat merkbaar werd tijdens de rondes. Door de tactiek die dan werd toegepast kwam het nogal eens voor dat er een derde ploeg  met de overwinning vandoor ging.

Jelle van Gorkom de BMX renner beaamde dat je om een topprestatie te kunnen leveren in welke discipline  van het wielrennen dan ook, je niet kunt volstaan om op een en de zelfde manier te gaan trainen. De afwisseling, om met name snelheden te verkrijgen moet groot  zijn, als voorbeeld zou een veldrijder regelmatig op de weg moet rijden. Ook werd zijn ongeluk en de herstelperiode, vlak voor de olympische spelen te Londen door Domien aangehaald.

Domien wist op een treffende wijze de renners te prikkelen om verder hun mening te geven over hoe je een topper kunt worden. Het werd wel duidelijk dat een  “aardige “ coureur zelden de top haalt, het over mijn lijk mentaliteit geldt zeker ook voor de wielrentak.  Desnoods moeten er trucs tijdens een koers gebruikt worden , waardoor een concurrent richting de hekkens wordt gestuurd. Ook werd over de tijd na de wieler carriëre  gesproken, niet iedere renner blijft in de wielersport na z’n loopbaan.

Vanaf 20:30 uur kregen de eigen leden gelegenheid om in een open podium hun talenten naast het fietsen aan de menigte te tonen. Er waren diverse groepen die hier gehoor aan gaven, dit werd nagenoeg een avond vullend programma. Als enigste niet lid kreeg Bas de Stofjas uit het naburige Beltrum de lachers op zijn hand door in zijn buut diverse leden op een passende wijze herkenbaar te maken. Ook tijdens het avond gebeuren deed Joost Eggink nog van zich spreken, door dit keer als kisjes kearl de afzondelijke stukjes aan elkaar te praten. Al met al was het een geslaagde dag waar we zeer positief op terugkijken!

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter