• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

Keitrappers tenue 2019

Keitrappers tenue 2019

Beste Keitrapper,

Op de laatste algemene ledenvergadering van 14 maart 2018 zijn hierover diverse zaken besproken en een aantal zaken beslist.

De huidige sponsorcontracten waren in maart 2018 aflopend.
In het verlengde daarvan is ook de kleding ter sprake gekomen.
Om het iedereen omtrent de kleding naar de zin te maken zal een utopie zijn maar we hebben ons uiterste best gedaan!
We zijn daarom begonnen om een inventarisatie te houden onder alle leden m.b.t. alles op het gebied van kledingwensen, om zo ook iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar wensen kenbaar te maken. Een aantal leden heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Alle opmerkingen zijn door ons meegenomen en geëvalueerd. Daarnaast hebben we ook kennis genomen van allerlei opmerkingen die ons ter ore zijn gekomen m.b.t. de kwaliteit van huidige kleding.

Er is binnen de Keitrappers een groep die een nog hogere kwaliteit kleding wil dan die er al is, dit is met name merkbaar tijdens tochten waarbij leden niet in volledig tenue verschijnen. Dit zal altijd een twistpunt blijven, ook nu we een switch maken naar een ander tenue.

Er zijn diverse mogelijkheden met betrekking tot de aanschaf van fietskleding, dit is in de loop van de afgelopen jaren behoorlijk veranderd, waar we het 10 jaar geleden hadden over special is het nu standaard, er zijn nu ook veel meer mogelijkheden, meer diversiteit aan kleding stukken.

In een club van 180 leden zitten mensen die fanatiek zijn en minder fanatiek en niet fanatiek, we hebben geprobeerd om voor iedereen een passend iets te bedenken.

We hebben de keuze kunnen maken dat er kleding beschikbaar komt voor zowel de wedstrijdfietser alsook de recreant. Duidelijk is echter wel dat de gedachtegang achter de kleding veranderd is.

Waar het voorheen mooi moest zitten als je stond, gaat het er bij alle partijen nu om dat de kleding perfect zit tijdens het fietsen, met andere woorden, de kleding zit goed als je in de fietshouding zit. Ook de ontwikkeling van de kwaliteit van de stoffen heeft niet stil gestaan. Betere kwaliteit en de kleding hoort nu strakker rond het lichaam te zitten. We hebben bij de kleding kwaliteit voorop gesteld, in de broeken hebben we ook nu voor de beste kwaliteit zeem die er nu te krijgen is gekozen.

Ook de stoffen zijn gewijzigd alsook de locatie van de toe te passen stoffen. Zo wilden wij voorkomen dat op het moment dat mensen spullen in de achterzak doen deze gaan hangen. Voor bijna alle bovenkleding is de keuze gemaakt deze te voorzien van reflectie, tegenwoordig is dit bijna een standaard waar dat 10 jaar geleden een uitzondering was.

We hebben de volgende punten goed in ogenschouw genomen:

Prijs/kwaliteit van de kleding
We hebben van een aantal partijen monsters gevraagd om te testen, deze resultaten hebben we in de beoordeling uiteraard meegenomen. (met name de broek/zeem)

Samenstelling van het kledingpakket
Modernere uitvoering, juist gebruik van beschikbare materialen
Verkrijgbaarheid van de kleding, voorraad en bestelmomenten
In ogenschouw nemen dat in 1 maal bestellen het voordeligst is. Daarnaast zullen er waarschijnlijk 2 bestelmomenten per jaar zijn. Er zal slechts een zeer beperkte voorraad aanwezig zijn, met name voor nieuwe leden.

Ingeving:

Tijdens de diverse club vergaderingen zoemde de term “kleding leden” door de ruimte, en ook dat men het niet als fair ervaarde dat iedereen voor een appel en een ei een fantastische set kleding aan kon schaffen. Ook zweven er verhalen rond van fietsers die geen lid zijn van de Keitrappers en toch in een nieuw Keitrappers tenue fietsen. Wij willen alleen aangeven dat ook de nieuwe kleding alleen bestemd is voor leden van de Keitrappers.

Voorstel:
We hebben unaniem besloten om in zee te gaan met Wolvenberg, een firma uit België die een aantal befaamde sportmerken onder zijn hoede heeft.(o.a. Castelli, Sportful, Roeckl, Uvex, Alpinestars)
Deze partij kan ons het beste van kwalitatieve kleding voorzien die in diverse disciplines wordt gebruikt en waar men zeer positief over is.

De kleding is van het merk Sportful, hier rijden o.a. het Merida team, Bora en Drops mee.
Ze werken met een tweetal lijnen, de Teamline en de Proline.De Teamline is vergelijkbaar met onze huidige lijn en de Proline wordt gebruikt door wedstrijd renners. Uiteraard met gebruik van de nieuwste kledingsnufjes en materialen en technieken en de nieuwste top-zeem.

We hebben gekozen om een basis pakket samen te stellen en daarnaast te werken met een aantal opties. Kleine tip van de sluier, prijzen samen met de uitleg en uitnodiging volgen.
Het basis pakket wordt voor de heren aangeboden in de Proline en Teamline; voor dames is alleen het beste genoeg, deze wordt enkel aangeboden in de Proline.

Basis pakket Keitrappers;  dames Proline en de heren Proline / Teamline

Optioneel Keitrappers:

 

(voor de volledigheid, er zal een omschrijving komen van al deze artikelen die voor de pasavonden wordt gemaild)
De pasmomenten zullen bij Hogenkamp plaats vinden op de volgende data:

Vrijdag 16 november     14.00 – 22.00 uur (’s middags vutters en diegene die vrij zijn)

Zaterdag 17 november 09.00 – 22.00 uur

Tijdstippen voor pasmomenten volgen t.z.t. dit omdat er circa 180 leden moeten passen.

Wellicht ten overvloede, maar wel heel belangrijk, het is vanzelfsprekend dat een ieder fris gedoucht op de pasavond komt om er zo ook voor te zorgen dat een ander de passet schoon en fris kan passen!

Later zullen de uitnodigingen volgen met ook de uitleg van de kleding en ook een bestelformulier met prijzen zodat deze al gedeeltelijk ingevuld kan worden, en mochten er dan nog vragen en/of opmerkingen zijn kunnen deze voor dat de pasavonden plaats vinden al gemaild worden zodat het tijdens de pasavond over het passen van de kleding gaat. Het verzoek aan iedereen is dan ook om deze uitleg ruim van te voren goed door te nemen, vooral omdat we nu 2 kleding lijnen hebben en andere samenstellingen, dit is voor iedereen nieuw.

Sportieve groeten,

Kledingcommissie

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter