• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

Keitrappers Monster Challenge groot succes

Negen afstanden in drie disciplines: Renë reed ze allemaal, en Tjerk reed de drie langste afstanden op één dag!

Door Mark Ebbers, Elna 12 mei 2021

De Keitrappers Monster Challenge is een schot in de roos gebleken. Het coronaproof wielerevenement trok honderden deelnemers. Peter Wessels van de organiserende WTC Keitrappers kijkt dan ook tevreden terug: “We schatten in dat we plus 400 deelnemers hebben gehad, gebaseerd op de reacties, downloads en vrijwillige bijdrages.”

Verspreid over twee weken konden mensen kiezen uit drie fietsdisciplines – MTB, gravel en race – en in totaal negen afstanden. Maar kiezen hoefde niet, vertelt Peter: “Naast de vele fietsers die de MTB-, gravel- of raceroute hebben gereden, waren er in ieder geval twee deelnemers die de Monster Challenge heel letterlijk hebben genomen: René Wellink heeft in één week alle negen afstanden gereden op zijn gravelbike en totaal 645 kilometer afgelegd. Tjerk Spexgoor heeft op één dag de langste afstanden van de MTB, Gravel en Race route gereden en hiermee 300 kilometer afgelegd op die dag.”

Tjerk deed het niet alleen, maar werd ondersteund: “De MTB 70 kilometer heb ik met Iwan te Brake gereden, de gravel 120 kilometer met Iwan en Casper te Brake, en de race 110 kilometer met ook nog Teun Wopereis en Lucas Heezen.”

René had naast het afleggen van al zijn kilometers ook nog tijd en fut om zijn ervaringen vast te leggen: “Corona. Het is een raar jaar geweest, wat niet snel vergeten zal worden. Toch kon je wel volop fietsen, veelal alleen of met een klein groepje. Omdat slechts enkele georganiseerde tochten doorgang konden vinden, moest er veel geïmproviseerd worden. Nu ben ik iemand die graag een fietsuitdaging aan gaat en rond de jaarwisseling viel mijn oog op een berichtje over het initiatief van de Hamalandhal fiets challenges. Tot nu heb ik ze allemaal gefietst, de race en MTB, soms twee keer, links- en rechts om. Al vrij snel werden de routes door de Keitrappers aangeleverd en dat heeft waarschijnlijk ook bij de club iets getriggerd, de Keitrappers Monster Challenge. Toen ik hiervan hoorde, stond voor mij al vast dat ik die uitdaging zou gaan oppakken: twee weken, drie disciplines, negen afstanden. Totaal 645 km.”

 

Impressie van de ritten van René

Hij besloot alle disciplines op zijn gravelbike te fietsen, de fiets die tussen de racefiets en mountainbike in zit: “Die twee weken vond ik wel lang, zoiets moet toch ook in één week kunnen? Wat betreft die drie disciplines, ik nam me voor om die tochten met één fiets te doen, mijn Ridley gravelbike. Zodra de tochten 14 april online beschikbaar kwamen, heb ik ze gedownload en op mijn Garmin gezet. Omdat de race, gravel en MTB natuurlijk een bepaalde vaste basis hebben, heb ik enkele race- en gravelroutes in tegengestelde richting gefietst om wat variatie te hebben. De MTB-routes heb ik wel in de aangegeven richting gefietst, omdat daar ook delen van de MTB-route in Winterswijk in zaten. Als je negen routes in zeven dagen wilt fietsen, moet je er een keer meer op een dag fietsen. De extra uitdaging die ik bedacht, was om een dag tenminste een plus 200 kilometer te doen. Het weer werkte goed mee en het was van 14 tot en met 23 april goed te doen. Ja, toch nog tien dagen gebruikt, want er moest ook nog wel gewerkt worden tussendoor en het thuisfront vond er ook wel wat van.”

Een hond bleek niet zo’n fan van zijn inspanningen: “De eerste rit was de 40 kilometer MTB. Met op de doorsteek van de Deventerweg naar de Hofstedeweg rende een kwaaie hond achter me aan, die me vier dagen later bij de 50 kilometer ook weer achterna kwam. Met de 30 en 70 kilometer heb ik dit pad maar gemeden en wat omgefietst.” Maar de blaffer bleek uiteindelijk niet meer dan een klein smetje voor René: “Deze Keitrappers Monster Challenge met uiteindelijk 708 kilometer heb ik in zeven fietsdagen gedaan waarbij ik volop heb genoten van de mooie routes. Top idee en zeker voor herhaling vatbaar!”

Wellicht komt er inderdaad een herhaling van de Monster Challenge, die eigenlijk uit coronanood geboren werd: omdat gezamenlijke toertochten niet mogelijk waren, koos WTC Keitrappers voor een aantal individueel af te leggen routes binnen een blok van twee weken. Maar soms leidt de coronacrisis tot inventieve alternatieven die ook prima in de ‘normale’ wereld passen; wie weet wordt de Monster Challenge een vaste aanvulling op de gewone toertochten.


Impressie van de ritten van Tjerk

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter