• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

Brief van kleding commissie

­­Beste Keitrapper,

Gezien de situatie bij de uitlevering van de kleding van de laatste bestelronde, willen wij als Kledingcommissie een aantal zaken uitleggen en/of ­­­toelichten.

Toen wij begonnen aan het nieuwe kledingtraject waren er 2 speerpunten, kwaliteit van de kleding en de aanwezigheid van online bestellen voor de leden.
Op die manier zou er voorkomen kunnen worden dat er hoge voorraden ontstaan van niet gangbare maten.

Over de kwaliteit van de gekozen Sportfull kleding waren wij als commissie zeer tevreden. Op een enkele aanpassing van de teugels van de broeken, is de kwaliteit wat je ervan mag verwachten. Helaas bleek de aftersales van de Belgische importeur niet erg goed te zijn in het nakomen van afspraken, en liet erg veel steken vallen. De beloofde webshop is er nooit gekomen.

Vandaar dat wij een vrij drastische beslissing hebben genomen om met ons design aan te kloppen bij onze huidige leverancier KCC. De lokale insteek en de korte lijnen waren daarbij de achterliggende gedachte. Zij hebben wel die gewenste webshop, en qua kwaliteit ook erg mooie producten.
De eerste bestelronde verliep redelijk, met enige vertraging i.v.m. het uitwerken van het design. Dit bleek moeilijker als voorzien.

De tweede bestelronde is een ander verhaal, en ook de reden van deze brief:
Na uitstel van de bestelronde door Covid 19 hebben we in juni toch besloten om een pasronde in te plannen met gepaste maatregelen. (Er is trouwens bij elke bestelronde in de webshop, een pasmogelijkheid.)
Het passen en bestellen ging prima, maar het liep mis bij de productie. KCC maakte gebruik van een atelier in Polen. Dit is onze oude kleding leverancier Vitesse.  Dus bij de Kledingcommissie bekend.

KCC was reeds op zoek naar een andere locatie om de kleding te produceren, maar was voornemens om deze locaties te combineren om nog sneller de kleding te kunnen uitleveren.
Door het Covid virus liep het mis in Polen. Het was niet meer mogelijk om de kleding (die reeds besteld was) te produceren en te leveren vanuit die locatie.
Daardoor was KCC genoodzaakt om met veel spoed alle bestaande orders over te zetten naar de nieuwe productielocatie. Je kunt je voorstellen dat dit geen gemakkelijke operatie is. Ook bracht dit problemen met zich mee met de producten die te bestellen zijn. De nieuwe producent had niet exact dezelfde producten in zijn programma. En ook niet de mogelijkheid om aanpassingen te doen, binnen de toch al krappe tijd.
Dit resulteert in een gedeeltelijke uitlevering van de kleding met een meer dan wenselijke vertraging. Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste, maar gezien de omstandigheden was dit het hoogst haalbare. De kleding die wel geproduceerd is, is geleverd en kan opgehaald worden bij MTH.
De kleding die (nog) niet uitgeleverd is, is de order geannuleerd en het geld teruggestort door KCC.
Wij hebben er als commissie alles aan gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt. Van het voorzien van informatie omtrent de levering tot het bemiddelen tussen KCC en de leden.

Voor de volgende bestelronde is door KCC beterschap beloofd.
Dat wil zeggen dat er producten in de webshop zullen worden aangepast naar het assortiment van de producent. Dit betekent voor jou dat je bepaalde kledingstukken helaas niet meer kunt bestellen. Aanvullende informatie ontvang je bij een volgende bestelronde.

Wij zullen een overleg plannen met Rob Kleinsman van KCC om de afgelopen gebeurtenissen te bespreken. Wij zullen er als commissie overtuigd van moeten zijn, dat deze levering goed zal moeten verlopen voor onze leden, voordat de webshop weer open gaat dit voorjaar.

Wij hopen dat deze brief een antwoord biedt op evt. vragen, maar mochten er toch nog vragen zijn omtrent de kleding dan kunnen jullie altijd contact met ons opnemen via clubkleding@keitrappers.nl

Met sportieve groet,

 

WTC Keitrappers
Kledingcommissie

Lidwien
Roy
Hugo
Astrid
Victor

 

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter