• 20230522-DSC_0081
  • 20230522-DSC_0101-bewerkt
  • 20230522-DSC_0092
  • 20230522-DSC_0078
  • 20230522-DSC_0090

Groep indelingen

De WEG (toer-/racefietsers) kennen vier groepen

Groep 4
De gemiddelde snelheid ligt tussen de 27 km en 28 km per uur. Op dinsdagavond regelmatig een intervaltraining. Op donderdagavond duurtraining. Om in groep 4 te kunnen deelnemen is regelmatige training een voorwaarde.

Groep 3
Fietsen met en gemiddelde snelheid van 28 km tot 30 km per uur. De trainingen hebben het karakter van duurtraining (donderdagavond) en intervaltraining (dinsdagavond). Regelmatig een stevige training is voorwaarde om in groep 3 te kunnen deelnemen.

Groep 2
Fietsen met een gemiddelde snelheid van 30 km tot 33 km per uur. De trainingen hebben het karakter van duurtraining (donderdagavond) en intervaltraining (dinsdagavond). Regelmatig een stevige training is voorwaarde om in groep 2 te kunnen deelnemen.

Groep 1
Fietsen op een behoorlijk niveau. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 32 km en 35 km per uur. De trainingen worden (met name op de donderdagavond training) gekenmerkt als intervaltrainingen. Deelnemen in groep I vraagt om een regelmatige intensieve training.

Trainingsmogelijkheden WEG (toer-/racefietsers)

Dinsdagavond: 19.00 uur

Donderdagavond: 19.00 uur
Zaterdagmiddag: 13.00 uur
Zondagmorgen: 09.00 uur
Tijdsduur afhankelijk van invallen duisternis en in overleg met de groep.

Bovenstaande tijden kunnen in voor en naseizoen afwijken. Kijk hiervoor op de website bij Agenda of mededelingen

Afhankelijk van de opkomst kan de groep worden opgedeeld.

Bij een kleine opkomst worden de groepen in overleg samen gevoegd.
Uiteraard geldt dan het niveau van de minst snelle groep. In de trainingen worden de afstanden langzaam opgevoerd (zie kalender).
De trainingen worden gezien als een goede voorbereiding op de zwaardere toertochten en de toerversies van de wielerklassiekers.

Verzamelpunt
De trainingen starten bij de Swite.

 

De mountainbikes / MTB’s kennen vier groepen 

Groep 4
Groep 4 is de instapgroep. Wanneer de zomertijd ingaat begint de zomertraining, de afstand op een trainingsavond begint rond 30 km en wordt opgebouwd naar ongeveer 50 km. In het weekeinde wordt de afstand opgebouwd van 40 naar 60 km. De gemiddelde snelheid ligt tussen 19 en 21 km/uur, afhankelijk van de omstandigheden. De nadruk ligt op duurtraining. Periodiek wordt er ook op techniek en kracht getraind. Om in groep 4 mee te kunnen fietsen is regelmatige training een voorwaarde. Fietsers uit groep 4 kunnen doorstromen naar groep 3.

Groep 3
De gemiddelde snelheden van groep 3 liggen hoger dan bij groep 4.

Fietsroutes zijn uitdagender dan bij groep 4 : Minder gravel en meer singletracks en bossen. De nadruk licht op duurtraining, maar tevens wordt aandacht besteed aan techniek, interval en krachttraining. Gemiddelde snelheden hangen af van weersomstandigheden, aard van de training en de gesteldheid van het terrein Fietsers uit groep 3 kunnen makkelijk  doorstromen naar groep 2. Groep 2 en 3 werken nauw samen. Indelng op basis van opkomst en individueel niveau. Bij lage opkomst wordt er met groep 2 in een groep gefietst.

Groep 2
De gemiddelde snelheden en afstanden van groep 2 liggen hoger dan bij groep 3.

Fietsroutes zijn ongeveer gelijk aan groep 3  : Groep 2 en 3 werken nauw samen. Indelng op basis van opkomst en individueel niveau. Bij lage opkomst wordt er met groep 3 in een groep gefietst. Fietsers uit groep 2 kunnen doorstromen naar groep 1.

Groep 1
In groep 1 wordt stevig getraind. Er wordt aandacht besteed aan techniek, snelheid en interval. Gemiddelde snelheden hangen af van weersomstandigheden, aard van de training en de gesteldheid van het terrein. Om in groep I deel te kunnen nemen moet er regelmatig en intensief getraind worden.

 

Trainingsmogelijkheden MTB

Groep 1, 2 en 3: Donderdagavond van 19.00 uur tot +/- 21.00 uur
Groep 4: Dinsdagavond van 19.00 uur tot +/- 21.00 uur (Begin van seizoen start op 18:30 uur)
Alle groepen:
 Zondagmorgen van 09.00 uur tot ongeveer 12.30 uur


Bovenstaande tijden kunnen in voor en naseizoen afwijken. Kijk hiervoor op de website bij Agenda of mededelingen. Of neem contact op met een van de groepsleiders.

Indeling en aantal groepen op zondag is afhankelijk van opkomst en niveau.
Het tempo, afstand en de intensiteit van de training worden dan in overleg vastgesteld.

De avondtrainingen zijn alleen tijdens het zomerseizoen, de zondag-trainingen zijn afhankelijk van de aangeboden toertochten, weersomstandigheden en opkomst het gehele jaar door.

In de wintermaanden is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Spinning.
Door enkele groepen wordt in de winter gewoon doorgetraind.

Overleg hierover binnen de groep.

Verzamelpunt
De training op donderdagavond start op de open plek in de Schans. Op zondagmorgen wordt vertrokken vanaf de Swite (zie kalender).

De training van groep 4 op dinsdagavond start bij de Swite.

Toertochten
Er wordt gedurende het hele jaar deelgenomen aan de verschillende veldtoertochten die in de omgeving georganiseerd worden (zie kalender).

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Hogestraat 131
7122 BT Aalten

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Marco Koenders: 06-19736319

Volg ons op Twitter