• 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Toertochten

De toertochten van de Keitrappers zijn nooit hetzelfde.

let op: we hebben per 1 januari 2016 een nieuwe start locatie: Zwembad Meekenesch, Kerkhoflaan 5 te Lichtenvoorde! lees hier verder …

Een groep enthousiastelingen binnen de Keitrappers zetten jaarlijks diverse mooie routes uit. Onder het motto “Keitrappers, nooit dezelfde route” worden de mooiste paden en tracks rond Lichtenvoorde bereden. In overleg met de terrein eigenaren worden stukjes terrein aangedaan die speciaal voor onze toertochten tijdelijk toegankelijk zijn. U wordt goed verzorgt tijdens onze tochten met minimaal 1 pauze, bij langere afstanden (>60Km) is er vaak een extra pauze. Tijdens de pauzes is er een hapje/drankje om weer aan te sterken, ook is er technische kennis aanwezig voor eventuele reparaties aan de fiets. De tocht is aantrekkelijk voor de recreatieve rijder, met de 30 en 40 Km afstanden. Maar ook aan de geoefende fietser is gedacht met de 60km, en soms zelfs de 80Km (in het najaar).

De routes worden een aantal malen voorgefietst en gecontroleerd. Het uitzetten vind een dag ervoor plaats en wordt voor aanvang van de tocht nogmaals gecontroleerd. Geruime tijd na het starten van de laatste rijder worden de aanwijzingen verwijderd en weer opgehaald.

Wij zijn lid van de NTFU dus onze tochten staan ook op hun website vermeld. Daarnaast zijn alle tochten volledig uitgepijld, voorzien van een afspuitplaats en toiletten/douches. Helm is wel verplicht!  Voor het begin van de tocht dient u zich te registreren voor de tocht, dit kan door het invullen van de formulieren die er liggen op de tafels of via scan en go (als je in het bezit bent van een NTFU pas). Dit is geen verzekering! Wilt u verzekerd meefietsen voor bijvoorbeeld schade, diefstal, aansprakelijkheid en ongevallen dan dient u hiervoor zelf een verzekering af te sluiten. Fiets U mee als lid van de NTFU dan bent u, naast de korting, verzekerd voor schade en ongevallen (controleer de NTFU website voor de laatste voorwaarden). Tijdens de registratie wordt ook een noodnummer afgeven die gebruikt kan worden bij calamiteiten.

Wilt u eens een tochtfietsen en u hebt geen fiets, of u wilt een vriend of kennis zonder fiets eens meenemen op een tocht? Regelmatig hebben we opstapdagen bij toertochten waar voor een schappelijke prijs een fiets gehuurd kan worden, of neem anders contact met ons op via het contactformulier.

Zondag 8 april 2018: ETF Elektro Techniek Race & MTB Tocht

Op zondag 8 april a.s. organiseert WTC Keitrappers zowel een Race toertocht als een Veldtoertocht.

ETF Elektro Techniek Toertocht

De EFT Elektro Techniek Toertocht heeft een afstand van 107 km.
Bij de Keitrappers wordt deze ook wel de ‘Brünerheidetocht’ tocht genoemd,
Bij de Keitrappers is dit een zeer geliefde route met mooie klimmetjes en hoofdzakelijk in glooiend landschap.
De route gaat vanuit Lichtenvoorde rechts langs Aalten via Spork richting Bocholt.
Vervolgens gaat de het via Dingden en Brünen naar de pauzeplek in Mariënthal.
De terugweg gaat via Vardingholt en Bredevoort weer naar Lichtenvoorde.
Gezien de tijd van het jaar en de afstand een prima seizoen start.

ETF Elektro Techniek MTB Tocht

Bij de Keitrappers worden de tochten ieder jaar vernieuwd en dus ook
Deze keer weer een compleet andere route en richting dan vorig jaar.
Door duidelijke afspraken met landeigenaren zijn we erin geslaagd een uitdagende en vernieuwde route aan te bieden met veel privéterrein en andere delen waar U nog nooit gefietst heeft.
Dringend verzoek om de tocht dan ook niet op een ander moment na te fietsen. Alleen zo kunnen wij ook in de toekomst dit soort aantrekkelijke tochten blijven aanbieden.

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Nieuwe maat 39
7131 EK Lichtenvoorde

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Herbert Arendsen: 0544-352664

Volg ons op Twitter

Sponsoren van de Keitrappers

Sponsoren van de Keitrappers