• 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Toertocht: Jos Pillen Veldtoertocht (Beltrum)

De volgende tocht wordt gehouden in November 2017, tzt worden hier de tochtdetails bekend gemaakt en op de ntfu site (kalender).

Deze tocht is opgezet met onze sponsor Jos Pillen Hoveniersbedrijf.

algemene toertocht informatie staat hier


12 november 2017

2017-11 Beltrum

Hoveniersbedrijf Jos Pillen Veldtoertocht

“LUS VAN BELTRUM*

Bij de Keitrappers worden de tochten ieder jaar vernieuwd en fiets je niet elk jaar dezelfde route en richting.
Op de toegangswegen naar Beltrum wordt de route naar Start/Finish duidelijk aangegeven.
Direct aan het Start/Finish terrein is ruime parkeergelegenheid aanwezig.
Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van bewaakte fietsenstalling op het terrein.
Keuze uit 4 afstanden: 60 km/ 50 km/ 40 km/ 30 km
Routes en splitsingen worden duidelijk aangegeven. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de bekende zwarte pijlen op oranje achtergrond.
Onderweg is een goed verzorgde pauzeplek met dames-. en herentoiletten, technisch service punt, EHBO en gratis catering.

Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk “NTFU Extra Goed Geregeld “

Afstand 30 km

Beschrijving ondergrond:
De 30 km tocht is qua afstand, route en ondergrond zeer geschikt voor de beginnende MTB-er, Een leuke gelegenheid om kennis te maken met deze uitdagende, mooie buitensport. De afwisseling van de (meest) onverharde wegen en fietspaden, singletracks, verrassende bospaden en doorsteken zorgen voor een route die ook voor kinderen zeer geschikt is.

Beschrijving route:
De route gaat achterlangs de voetbalvelden van Vios richting Lintvelde. Traditioneel veel particulier terrein dat normaal gesproken niet toegankelijk is en voor deze tocht en uitsluitend voor deelnemers eenmalig is opengesteld. Hierdoor ontstaat een afwisseling van singletracks en uitdagende stukken langs Meibeek-Bekkewal en Slinge. Alle afstanden gaan 2 x door het Kooibos, altijd al een uitdaging op zich.

Op 20 km is een goed verzorgde pauzeplek met toiletten, EHBO en technisch service punt

Afstand 40 km

Beschrijving ondergrond:
De 40 km tocht is qua afstand, route en ondergrond geschikt voor de MTB-er met wat meer uithoudingsvermogen.
De route heeft naast een grotere afstand meer technische trials en is dan ook net wat zwaarder dan de 30 km.
De afwisseling van de (meest) onverharde wegen en fietspaden , singletracks , verrassende bospaden en doorsteken zorgen voor een route die ook voor kinderen vanaf 14 jaar zeer geschikt is

Beschrijving route:
De 40 km maakt vanaf de start direct een extra lus van 6 km door Avest. Dit zorgt voor een betere spreiding van deelnemers op de route. Waardoor ieder in zijn eigen tempo, zonder het gevoel te hebben om “opgejaagd” te worden de gekozen route kan fietsen. Op 27 km een goed verzorgde pauzeplek met toiletten, EHBO, technisch servicepunt en gratis catering. Na de 2 de passage door het Kooibos maakt de route een extra lus naar de Slinge richting finish.

Afstand 50 km

Beschrijving ondergrond:
De 50 km tocht is qua afstand, route en ondergrond geschikt voor de ervaren MTB-er.
De route heeft naast een grotere afstand meer technische trials en is dan ook zwaarder dan de 40 km.
De afwisseling van de (meest) onverharde wegen en fietspaden, singletracks, verrassende bospaden en doorsteken zorgen voor een uitdagende route,

Beschrijving route:
Vanaf de start wordt de route van de 40 km gevolgd om vervolgens door het Rijkenbarg naar de pauzeplek op 26 km te gaan. Op de pauzeplek zijn toiletten, EHBO, technisch servicepunt en gratis catering aanwezig. Na de pauze gaat de route door de bossen achterlangs Ruurlo om vervolgens de route van de 30 km weer op te pikken.

Afstand 60 km

Beschrijving ondergrond:
De 60 km tocht is qua afstand, route en ondergrond geschikt voor de ervaren MTB-er met wat meer uithoudingsvermogen.
De route heeft naast een grotere afstand meer technische trials en is dan ook net wat zwaarder dan de 50 km.
De afwisseling van de (meest) onverharde wegen en fietspaden , singletracks , verrassende bospaden en doorsteken zorgen voor een uitdagende route,

Beschrijving route:
Vanaf de start wordt de route van de 50 km gevolgd met voor de pauze een extra lus door de bossen en paden tussen Dijkhoek en Bosheurne. Op 30 km is in een goed verzorgde pauzeplek met toiletten , EHBO, technisch servicepunt en gratis catering. Na de pauze wordt eerst de route 50 km gevolgd en gaat vervolgens over in de route 40 km richting finish.

 


13 november 2016

2016-11-13-banner-beltrum

Dit was de laatste, maar zeker niet de minste van 4 MTB tochten die WTC Keitrappers in 2016 organiseren. Deze tocht staat beter bekend onder de naam “Lus van Beltrum”: Een ware klassieker met verrassende elementen. Vaak glibberig en glad, veel singletracks die worden afgewisseld door snelle zandwegen en onverwachte doorsteken. De keuze uit 4 afstanden van 30-40-50-en 60 km zorgen ervoor dat deze tocht zowel voor de  beginnende als de ervaren MTB-er een uitdaging was. Vooral bij de route na de pauzes kon men spreken van een zeer technisch parcours.

De route ging deze keer vanuit Beltrum richting Meibeek-Ruurlose bossen-De Wierse-Barchem-Beekvliet-Het Rijkenbarg en natuurlijk het Kooibos weer terug naar Beltrum. Onderweg was voor elke afstand een pauzeplek met technische ondersteuning en EHBO aanwezig.

Toekenning 3 sterren door NTFU

08 November 2015

Op 8 November 2015 is wederom met succes de lus van Beltrum gereden met bijna 1000 deelnemers. Een ware klassieker onder de ATB tochten: Altijd spectaculair, altijd anders, vaak glibberig en glad, maar altijd zeer de moeite waard! Nieuwe singeltracks, onverwachte doorsteken en lange snelle zandwegen werden afgewisseld met veel bos en houtwallen. De afstanden waren 30/40/50 en 60 km, dus geschikt voor elk niveau.

09 November 2014

Op 9 November 2014 is wederom met succes de lus van beltrum gereden, de opkomst was goed en de weersomstandigheden waren ook lekker. Na al jaren richting Barchem/Lochem te fietsen een geheel vernieuwde route. Deze uitdagende route had 4 afstanden: 25-35-45 en 55 km. Vanaf de start bij Sporthal “De Sonders” in Beltrum is eerst een nieuwe lus gemaakt die via Lintvelde richting Auste terug naar Beltrum loopt. Hier zijn o.a. richting Bellegoor enkele onverwachte nieuwe singeltracks opgenomen.

November 2012

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Nieuwe maat 39
7131 EK Lichtenvoorde

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Herbert Arendsen: 0544-352664

Volg ons op Twitter

Sponsoren van de Keitrappers

Sponsoren van de Keitrappers