• 14 april 2019-46-k
  • 2019-04 Race & MTB tocht Lichtenvoorde-70
  • 199550 bw klein
  • 14 april 2019-82-k
  • 14 april 2019-163-k
  • 14 april 2019-46-k
  • 2019-04 Race & MTB tocht Lichtenvoorde-26-k

Toertocht: ETF Elektro Techniek MTB

ETF Elektro Techniek Race & MTB Tocht

Op zondag 8 april a.s. organiseert WTC Keitrappers zowel een Race toertocht als een Veldtoertocht.

ETF Elektro Techniek Toertocht

De EFT Elektro Techniek Toertocht heeft een afstand van 107 km.
Bij de Keitrappers wordt deze ook wel de ‘Brünerheidetocht’ tocht genoemd,
Bij de Keitrappers is dit een zeer geliefde route met mooie klimmetjes en hoofdzakelijk in glooiend landschap.
De route gaat vanuit Lichtenvoorde rechts langs Aalten via Spork richting Bocholt.
Vervolgens gaat de het via Dingden en Brünen naar de pauzeplek in Mariënthal.
De terugweg gaat via Vardingholt en Bredevoort weer naar Lichtenvoorde.
Gezien de tijd van het jaar en de afstand een prima seizoen start.

ETF Elektro Techniek MTB Tocht

Bij de Keitrappers worden de tochten ieder jaar vernieuwd en dus ook deze keer weer een compleet andere route en richting dan vorig jaar.
Door duidelijke afspraken met landeigenaren zijn we erin geslaagd een uitdagende en vernieuwde route aan te bieden met veel privéterrein en andere delen waar U nog nooit gefietst heeft.
Dringend verzoek om de tocht dan ook niet op een ander moment na te fietsen. Alleen zo kunnen wij ook in de toekomst dit soort aantrekkelijke tochten blijven aanbieden.

Beschrijving route

De route kent een afwisseling van hoofdzakelijk onverharde wegen, singletracks door bossen en veel privéterrein die alleen voor deelnemers toegankelijk zijn.
Onverwachte hindernissen, mooie zandwegen, fietspaden en singletracks op deze vernieuwde route met stukken waar u nog nooit gefietst heeft.
Er is keuze uit 4 verschillende afstanden van 30-40-50 en 60 km.
De 60 km route gaat deze keer rechts langs Vragender richting Miste, Woold, de Haart en Ringkampsbulten naar de pauzeplek in Aalten.
Na de pauze vervolgens weer via veel privéterrein en enkele klimmetjes via de Vennebulten terug naar Lichtenvoorde.
De 30-40 en 50 km maken verschillende afkortingen op deze gevarieerde route.

EGG Label NTFU

Onze MTB-tochten zijn in 2017 bezocht door de NTFU. Onze tochten werden beoordeeld volgens de nieuwe richtlijnen en beloond met het Keurmerk: Extra Goed Geregeld (EGG). Vanaf 2018 voldoen onze tochten aan de hoogste kwaliteitseisen van de NTFU.

Natuurlijk zijn er verbeterpunten die we graag willen opvolgen om de kwaliteit te verbeteren! We alle deelnemers daarom vraag hun waardering te geven op www.fietssport.nl.

Datum:                     Zondag 8 april

Startijd:                    Tussen 8.30 uur en 10.00 uur

Startplaats;              Zwembad Meekenesch Kerkhoflaan 5 Lichtenvoorde

Parkeren:                 Ruime parkeerplaats direct bij start/finish

Deelnamekosten:  Alle afstanden: €5.-/ NTFU leden €4.-

Organisatie:             WTC Keitrappers Lichtenvoorde

Tochtinfo:                www.keitrappers.nl

                                    www.fietssport.nl/details/toertocht/id/46490

                                    www.fietssport.nl/details/toertocht/id/46491

                                    Telefoon: 06 53603091

 


 

Midzomer Veldtoertocht op Vrijdagavond 30 juni 

2017-06

Op vrijdagavond 30 juni 2017 organiseert WTC Keitrappers de “ETF Elektro Techniek MTB AvondEtappe“. Begonnen als een jubileumtocht bij het 30-jarig bestaan van de Keitrappers wordt deze MTB Tocht nu voor het 4de jaar verreden.

De routes zijn geschikt voor zowel de beginnende, als ook de meer ervaren MTB-er. Met name de 1ste lus is ook aantrekkelijk voor kinderen en deze worden dan ook van harte uitgenodigd. Deelname onder 16 jaar is gratis, overige betalen €5, -. NTFU leden krijgen een korting van €1.-

De AvondEtappe is uniek in de Achterhoek. De meeste tochten vinden immers op zaterdag of zondagmorgen plaats. Een betere start van je weekend kunnen wij ons niet voorstellen.

Deelnemers kunnen naar keuze 1 of 2 lussen fietsen van 25 km. Conditioneel moet dit ook voor de minder geoefende fietser goed te doen zijn. De routes gaan over onverharde wegen, bospaadjes en vaak onverwachte doorsteken door de gemeentes Aalten en Oostgelre.

Starten voor Lus 1 is mogelijk van 18.00 uur tot 19.30 uur. Deze route gaat vanaf zwembad Meekenesch achterlangs de “bulten” van Texaco via Flierbeek naar de Vennebulten. Hier zijn enkele technische singletracks in het parcours opgenomen. Deze route gaat vervolgens richting Romienendal, alwaar enkele klimmetjes worden gepakt via Groot Deunk en enkele nieuwe stukken route terug naar het zwembad. Hier is pauze met catering en post voor fietsonderhoud.

Liefhebbers kunnen vervolgens de tocht vervolgen met Lus 2.

Starten voor lus 2 is mogelijk van 19.00 uur tot 20.30 uur. Deze route is een stuk sneller dan Lus 1 en gaat via Lievelde, het Veldeke en Eefsele naar het Kalverbrook. Hier worden enkele singeltracks langs de Baakse Beek gepakt en gaat het via de Vlinderbrug terug naar het zwembad.

Na de tocht kunt U gezellig napraten over deze tocht op het terras.
Alwaar catering aanwezig.

Datum:                Vrijdag 30 juni
Starttijd:              18.00 uur/19.30 uur
Startplek:            Zwembad Meekenesch Kerkhoflaan 5 Lichtenvoorde
Afstanden:         25 en/of 50 km

Info:                      www.keitrappers.nl


17 juni 2016

!cid_891D0CB08E39FE49A24870FD34428564@eurprd01_prod_exchangelabs

MTB Opstapavond bij WTC Keitrappers.

Na de geslaagde MTB opstapdag tijdens onze Vishandel Bomers Veldtoertocht 2015, ontvingen wij zeer positieve reacties van de deelnemers. Het leverde ons zelfs enkele nieuwe leden op. Daarom bestaat er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor iedereen om kennis te maken met mountainbiken.

Op vrijdagavond 17 juni a.s. organiseert WTC Keitrappers de “ETF Elektro Techniek MTB AvondEtappe“. Starten kan tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Uitsluitend bij voorinschrijving wordt een passende fiets en helm beschikbaar gesteld. Dit zowel voor jeugdigen, als ook volwassenen. Men hoeft dus niet zelf een fiets aan te schaffen om deel te nemen. Een unieke kans om kennis te maken met deze uitdagende buitensport. Onder begeleiding van een ervaren Keitrapper wordt in kleine groepjes de route gefietst. Natuurlijk kan er ook individueel en met eigen fiets worden deelgenomen. De route is volledig gepijld volgens NTFU richtlijnen.

De AvondEtappe is uniek in de Achterhoek. De meeste tochten vinden immers op zaterdag of zondagmorgen plaats. Er is keuze uit 3 afstanden van 30-40 en 50 km. Beginnende fietsers raden wij aan te kiezen voor de afstand van 30 of 40 km. Conditioneel moet dit ook voor de minder geoefende fietser goed te doen zijn. De routes gaan over onverharde wegen, bospaadjes en vaak onverwachte doorsteken door onze mooie Achterhoek. Deze keer gaan de route richting Zieuwent-Meuhook-Heelweg-Vennebulten. De 40 en 50 km maken 1 extra lus richting de bossen van Noorderbroek en Westendorp en de 50 km doet ook het circuit Kappenbulten aan. Onderweg is er een pauze met catering en post voor fietsonderhoud.

Mochten wij U belangstelling gewekt hebben en bent U geïnteresseerd om eens kennis te maken met “Mountainbiken” geef U dan op voor deze mooie tocht. Bij voorinschrijving staan fiets en helm op de startplaats, Zwembad Meekenesch aan de Kerkhoflaan 5 voor U klaar tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Deelname onder 16 jaar is gratis, overige betalen €5, – . NTFU leden krijgen een korting van €1.-

Voor racefietsers is er op zondag 19 juni een wegtoertocht uitgezet. Deze gaat richting Bocholt-Brünen-Vardingholt en heeft een afstand van 107 km. Starten voor deze tocht kan tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

 

Voorinschrijving voor de MTB Opstapavond graag via ttcorg@keitrappers.nl en meer info via www.keitrappers.nl

 

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Nieuwe maat 39
7131 EK Lichtenvoorde

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Herbert Arendsen: 0544-352664

Volg ons op Twitter