• 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Groep indelingen

De WEG (toer-/racefietsers) kennen drie groepen

Groep 3
De gemiddelde snelheid ligt tussen de 27 km en 30 km per uur. Op dinsdagavond intervaltraining. Op donderdagavond duurtraining. Om in groep III te kunnen deelnemen is regelmatige training een voorwaarde.

Groep 2
Fietsen met en gemiddelde snelheid van 29 km tot 32 km per uur. De trainingen hebben het karakter van duurtraining (donderdagavond) en intervaltraining (dinsdagavond). Regelmatig een stevige training is voorwaarde om in groep II te kunnen deelnemen.

Groep 1
Fietsen op een behoorlijk niveau. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 32 km en 35 km per uur. De trainingen worden (met name op de dinsdagavond training) gekenmerkt als intervaltrainingen. Deelnemen in groep I vraagt om een regelmatige intensieve training.

 

De mountainbikes / ATB’s kennen drie groepen 

Groep 3
Groep 3 is de instapgroep en bedoeld voor de startende fietsers. Er wordt in een rustig tempo gereden, en rekening gehouden met het nivo en de conditie van iedere deelnemer. De nadruk licht op duurtraining. Periodiek wordt er ook getraind op kracht en techniek.  Fietsers uit groep 3 kunnen doorstromen naar groep 2.

Groep 2
De gemiddelde snelheden van groep 2 liggen hoger dan bij groep 3. De nadruk licht op duurtraining, maar tevens wordt aandacht besteed aan techniek, interval en krachttraining. Gemiddelde snelheden hangen af van weersomstandigheden, aard van de training en de gesteldheid van het terrein Fietsers uit groep 2 kunnen doorstromen naar groep 1.

Groep 1
In groep 1 wordt stevig getraind. Er wordt aandacht besteed aan techniek, snelheid en interval. Gemiddelde snelheden hangen af van weersomstandigheden, aard van de training en de gesteldheid van het terrein. Om in groep I deel te kunnen nemen moet er regelmatig en intensief getraind worden.

 

Laatste nieuws

Is het weer om te fietsen?

Laatste mededelingen

Volg ons op Facebook

Neem contact met ons op!

Wielertoerclub Keitrappers Lichtenvoorde
Nieuwe maat 39
7131 EK Lichtenvoorde

E. info@keitrappers.nl

Telefonische informatie via de secretaris Herbert Arendsen: 0544-352664

Volg ons op Twitter

Sponsoren van de Keitrappers

Sponsoren van de Keitrappers